Více než 20 let zkušeností

Náš příběh

Naše první restaurace vznikla v roce 1996 v pražských Dejvicích. Podnik dodnes funguje a od té doby jsme pro vás otevřeli další čtyři restaurace, obchod s italskými lahůdkami a školu vaření.

Dva zakladatelé, Miloš a František, se v roce 1995 vydali do Toskánska a nedaleko města Grosseta objevili mistra pecaře Gianfranca Turbantiho. Ačkoli nikdy necestoval dál než pár kilometrů od domova, Miloš s Františkem ho přesvědčili, aby naložil cihly do svého nákladního auta a odjel s nimi do Prahy. Mistr Turbanti se svým synem postavili v Dejvicích na svou dobu unikátní italskou pec na dřevo. Proto má Grosseto dodnes jednu z nejlepších pizz v Praze a toskánské město dalo název celému podniku.

KVALITA

To, z čeho vaříme, si pečlivě vybíráme

Suroviny bereme i od českých farmářů, pěstitelů a chovatelů. Většina surovin však pochází přímo z Itálie. Vše, co nabízíme naším hostům, jsme předtím sami ochutnali. Všechny dodavatelé známe osobně.

ZPRACOVÁNÍ SUROVIN

Vše připravujeme vlastníma rukama

Proč se k nám hosté již více než dvacet let stále vrací? Protože to, co ochutnají u nás, neochutnají nikde jinde. Neříkáme, že jsme nejlepší. Ale jsme jedineční. Máme jedinečnou recepturu na těsto, ze kterého pečemu pizzu v italských pecích vytápěných dřevem. Pečeme si vlastní chleba, vyrábíme vlastní těstoviny, poctivě připravujeme všechny omáčky, každou noc táhneme vývary. Nenajdete u nás jediný polotovar.

ŠÉFKUCHAŘ

Pavel Roubíček

Náš šéfkuchař a supervisor celé sítě Grosseto. Pavel je součástí rodiny Grosseto přes 20 let. Absolvoval stáže v restauraci La Subida a v dalších významných italských restauracích. Během svého působení v Grossetu se Pavel setkal s celou řadou předních italských kuchařů. Společeně s Marco Fattorelem a Fabio Testou připravovali pro naše restaurace projekt Giro d´Italia - speciality typické pro jednotlivé oblasti Itálie. Pavel spolupracoval rovněž s tyrolským rodákem Herbertem Hinterem, odborníkem na tradiční kuchyni využívající lokální produkty, ověnčeným michelinskou hvězdou ve své Restaurant zur Rose. Svými zkušenostmi obohatil Pavla i Marco Spinelli - šéfkuchař slavného klubu Moritzino v lyžařském středisku Alto Badia.

SOUS-CHEF

Rostislav Růžanský

Rosťa rozšířil náš tým koncem roku 2018. V Grossetu se podílel zejména na tvorbě nových jídel, které máte možnost ochutnávat v rámci našich aktualit a speciálních nabídek. Od června 2020 má pod taktovkou provoz kuchyně v Grossetu Anděl. Ve své kulinářské kariéře Rosťa naposledy působil v italské restauraci CottoCrudo v hotelu Four Seasons jako sous-chef. Ve stejném hotelu v restauraci Allegro pracoval do roku 2012 po dobu čtyř let jako junior sous-chef pod vedením vyhlášeného šéfkuchaře Andrea Accordiho ověnčeného michelinskou hvězdou. Následně dělal šéfkuchaře v pražské restauraci SOHO. Má bohaté zkušenosti i ze zahraničí, kde působil ve Švýcarsku v italské restauraci Giardino Romano v Ženevě a dále v hotelu Four Seasons v Dublinu. Své vzdělání si doplnil na stáži v Německu ve Wirtschaft Academy School.

ŠÉF PIZZAŘ

Robert Štrba

Svoji profesní kariéru pizzaře odstartoval v roce 1995, v pizzerii Kmotra a koncem roku 1996 nastupoval k nám do Grosseta, kde se vypracoval na pozici šéfpizzaře. Za svého působení v Grossetu absolvoval několik školení pod vedením přizvaného mistra z Itálie a to na výrobu těsta na pizzu i italského pečiva. V roce 2007 v celorepublikové soutěži Pizzafest vyhrál 1. místo v kategorii nejlepší Margherita a v kategorii pizza Fantasia se umístil na 2. místě. V roce 2008 se zúčastnil školení na neapolskou pizzu v Neapoli v pizzerii La Notizia pod vedením uznávaného pizzaře Enza Coccia, který založil společnost Pizza Consulting. V roce 2010 spolupracoval se Zdeňkem Pohlreichem v pořadu "Ano, šéfe" jako odborný poradce na výrobu pizzy a letos participoval v jeho pořadu "Superšéf - 24 hodin do pekla a zpět".  S Romanem Vaňkem spolupracoval na kuchařce Klenoty klasické evropské kuchyně. Pod Robertovým vedením v roce 2014 pizzeria Grosseto získala ocenění nejlepší pizza v Praze. Pravidelně vede kurz Základy přípravy italské pizzy v naší škole vaření.