Není oříšek jako oříšek

Pro přípravu některých naších desertů používáme ty nejlahodnější ořechy – pražené lískové oříšky z Piemontu „Nocciola Piemonte“ od PAPA DEI BOSCHI. 

Tyto vyhlášené oříšky jsou považovány za nejlepší na světě a všechny výrobky mají chráněné zeměpisné označení I.P.G. (Lískové oříšky z Piemontu). Odrůda Tonda gentile delle Langhe má vynikající aroma, sladkou chuť a pravidelný tvar. Pěstují se v nádherných kopcích jižního Piemontu, které jsou zapsány na seznamu světového dědictví UNESCO. 

Používané oříšky pochází z farmy zvané Papa dei Boschi rozprostírající se na 40 ha půdy v kraji Alta Langa, kde je již po tři generace pěstuje rodina Noe. Důležitou fází produkce je včasná sklizeň, obvykle na konci měsíce srpna. Následuje proces sušení probíhající přirozenou cestou – dozrále plody se suší v jedné vrstvě několik dnů přímo na slunci. Vyloupané lískáče se ručně přebírají a třídí se podle velikosti, téměř s pravítkem v ruce. V závěru se oříšky praží. Jakmile jednou tyto oříšky ochutnáte, už nebudete chtít jiné….